Președintele controversat al CE amenință România

Jean Claude Juncker, omul care deține președenția CE în cadrul Uniunii Europene a făcut astăzi unele declarații cu iz amenințător la adresa României. Într-un schimb de replici la distanță cu președintele PSD, Liviu Dragnea, pe marginea Legilor Justiției, Jean Claude Juncker a ținut să-i arate lui Dragnea că stă în penița lui și nu în regulamentele și legile europene, monitorizarea MCV a României dar și admitarea țării în spatiul Schengen. Declarațiile lui Juncker sunt cel puțin bizare dacă luăm de bună faptul că Uniunea Europeană s-ar ghida după reguli stricte și după legi bine întocmite. Juncker s-a simțit deranjat de  declarațiile lui Dragnea potrivit cărora CE nu ar fi bine informată cu privire la modificările care sunt operate pe Legile Justiției și a simțit nevoia să amestece în duelul politic aderarea României la spatiul Schengen și monitorizarea MCV.

Jean Claude Juncker a fost acuzat anul trecut că a tocat  25 de mii de euro din bugetul public al UE pentru a-și închiria un avion privat cu care să se deplaseze la Roma, iar Fabio De Masi, vice-președintele Comitetului pentru anchetarea spălării banilor și a evaziunii fiscale, din Parlamentul European, a cerut demisia lui Jean-Claude Juncker. De Masi îl acuză că a blocat, în secret, eforturile UE de a limita evaziunea și mutarea profiturilor în firme off shore, în timp ce pleda pentru politica PPE de austeritate.

Trebuie precizat faptul că președintele CE, Jean Claude Juncker este susținător al PPE, familie politică din care face parte PNL și a fost un susținător al lui Dacian Cioloș.