Românii mănâncă antibiotice pe pâine în ciuda tuturor avertismentelor Organizației Mondiale a Sănătății

Avertismentele care vin din partea Organizației Mondiale a Sănătății par a nu fi un subiect interesant pentru o bună parte din români, deși sunt atât de dure încât ar trebui să înfricoșeze întreaga populație. Potrivit OMS, consumul excesiv de antibiotice a dus la apariția superbacteriilor care s-au adaptat acestor medicamente și nu mai pot fi annihilate. Ca urmare, riscul de a nu mai tine în frâu infecțiile cu ajutorul antibioticelor este imens și ar putea avea ca rezultat moartea a milioane de oameni.

Cu toate acestea, românii continua să ia antibiotic după ureche. Potrivit unui studiu recent, anul trecut  unul din 6 români a consumat antibiotic fără rețetă de la medic.

Datele sunt îngrijorătoare, căci scot în evidență faptul că cei mai mulți români care își administrează antibiotice după ureche provin din categoria de vârstă 18-49 de ani, adică acea categorie care în mod fires car trebui să fie cea mai informată.

Dacă românii înghit antibiotice fără să le pese că pe viitor organismul lor ar putea fi răpus de superbacterii, când vine vorba de vaccinuri, aceștia devin în mod paradoxal circumspecți. Refuzul sau nepăsarea a făcut ca în România acestui secol să apară o epidemie de rujeolă care a afectat până acum peste 10 mii de oameni și a omorât aproape 40. Majoritatea celor care au contactat boala nu a fost vaccinată.