Medicii epidemiologi din Argeș sunt în alertă

Este epidemie de rujeolă în România. Boala este prezentă în toate județele țării și numărul  cazurilor  de îmbolnăviri crește  de la o săptămână la alta. Nici Argeșul nu a fost ocolit de această epidemie care a omorât până acum 38 de persoane și afectat peste 10 de mii. Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a confirmat un nou caz de rujeolă în Argeș. Este vorba despre bebelușul din Mărăcineni care este internat deja la Spitalul de Boli Infecțioase din București după ce a fost transferat de la Pitești la Spitalul Marie Curie din capitală și de aici la spitalul Victor Babeș.

Ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri și având în vedere că în România a fost declarată epidemie de rujeolă, medicii epidemiologi sunt în alertă maximă și fac apel la medicii de familie, dar și părinți, să vaccineze de urgență toți copiii. Boala dezvoltă complicații care pot fi letale.

Simptomele rujeolei sînt: roşu în gît, ochii injectaţi, scurgeri nazale, febră şi erupţie pe piele. Complicaţiile acestei boli constau în pneumonie, diaree, otită medie, orbire şi encefalită. La primele simptome, părinţii trebuie să meargă cu copilul la medic.