Directorul Nuclearelectrica a fost pus sub control judiciar. Află ce instituții din Argeș au legătură cu Budulan Pompiliu

Procurorii din cadrul DNA Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05 februarie 2018, față de inculpatul Pompiliu Budulan, la data faptelor director general al S.N. Nuclearelectrica SA, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2009 - 2010, inculpatul Budulan Pompiliu, în calitate de director general al S.N. Nuclearelectrica SA, a pretins, pentru sine şi pentru formaţiunea politică aflată la guvernare, de la reprezentanţii a două firme de software un procentaj de 10% din valoarea facturilor emise către societatea naţională pentru serviciile prestate, din care a primit, în perioada iunie 2009 – decembrie 2011, suma totală de 6.492.589,16 lei (echivalentul a 1.536.743,86 euro), un procentaj de 10% din valoarea a două contracte, din care a primit, în perioada 2010 - decembrie 2011, suma totală de 5.213.282 lei (echivalentul a 1.250.188 euro). Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau atribuirea şi derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de cele două firme cu societatea pe care o conducea.

Despre Budulan Pompiliu s-a auzit până în Argeș, căci acesta a fost omul care l-a susținut pe timpul guvernării PD,  pe Ion Dobrotă la șefia Fabricii de Combustibili Nucleari de la Mioveni, care odată ajuns în anul 2010 în fotoliul de director general la FCN a ras 5 miliarde de lei doar pentru dotarea cu mese și birouri a două laboratoare din cadrul instituției. În acea vreme românii erau forțati să strângă cureaua, să tăiau salarii și se dădeau oameni afară. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Dobrotă, favoritul lui Budulan Pompiliu pus astăzi sub control judiciar pentru o mită de aproape 3 milioane de euro, să dea 100 de mii de euro pe mese și birouri.