Primăria Pitești funcționează conform zicalei ‟cine face și desface are toată vara ce lucra‟

Strada Griviței din Pitești situată în buricul târgului, ajunsese cu ajutorul și cu implicarea primăriei Pitești un fel de talcioc în care se strânseseră o grămadă de chioșcuri de termopan, care mai de care mai urâte, în care se face comerț de toate felurile.

A fost posibil acest lucru ca urmare a deciziei Primăriei Pitești de a da aprobări pentru o astfel de activitate. Comercianții s-au pus pe treabă în stil balcanic. Fiecare cu chioșcul lui, fiecare după putință. Primăria era fericită că încasează bani, comercianții fericiți că s-au proptit fix în buricul târgului. Ce mai conta că aspectul străzii Griviței era unul deplorabil?!

Anul acesta, Primăria Pitești a decis că strada Griviței trebuie eliberată de comercianți și bine a făcut, dar a mai luat o decizie- să mute toți comercianții în zona Bowling, zonă care până prin 2013 era tot un fel de talcioc în care se desfășura o activitate comercială într-un spațiu mizer.

În anul 2012 Primăria Pitești a accesat fonduri europene pentru a debarasa zona Bowling de comercianți și pentru a amenaja aici o parcare. Proiectul a avut o valoare totală de 3.429 749,05 lei  din care puțin peste 2 milioane de lei proveaneau din fondurile europene. Se presupunea atunci că municipalitatea toacă acești bani cu folos și în niciun caz că o face doar ca să aibă ce demola 5 ani mai târziu, căci parcarea de aproape 3,5 milioane de lei va redeveni ceea ce a fost înainte- un talcioc. Ar fi refăcut primăria talciocul de Bowling mai demult, dar nu a putut întrucât luând bani europeni nu putea să-I schimbe destinația mai devreme de 5 ani.

Acum s-au împlinit cei 5 ani și Piteștiul se pregătește să aibă din nou o zonă insalubră în care fiecare să vândă ce vrea.

Trebuie precizat că pentru realizarea parcării de la Bowling au fost cheltuiți și bani din bugetul de stat și din bugetul primăriei și pare să fi fost cheltuiți de pomană sau doar ca să aibă municipalitatea subiect de laudă electorală din moment ce ceea ce s-a construit acum 5 ani se dărâmă acum pentru a redeveni ceea ce a fost.

În anul 2015 a fost finalizat proiectul de reabilitară urbană care a distrus hectare întregi de spațiu verde din Pitești. Nu ne rămâne decât să sperăm că în 2020 nu va decide municipalitatea și distrugerea a ceea ce s-a făcut, oricum prost, în cadrul proiectului de reabilitare urbană, căci se pare că creativitatea celor din primărie se oprește la zicala ‟cine  face și desface are toată vara ce  lucra‟ și tot timpul ce îmcasa.