Un cetățean american obligat să părăsească România

Nu numai mexicanii invadează ilegal Statele Unite, ci și cetățenii americani intră ilegal pe teritoriul altor state. Este vorba despre o femeie cu cetățenie americană descoperită de Serviciul de Imigrări Argeș că a stat în România mai mult decât indica perioada legală de ședere.

"În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată cu şedere ilegală o femeie de 56 de ani, din Statele Unite ale Americii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza convenţiilor internaţionale, având drept de şedere 90 zile, însă la expirarea valabilităţii perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre", se arată într-un comunicat. 

Oamenii legii au emis pe numele acesteia o decizie prin care e obligată să plece din România în 15 zile. Mai mult, femeia s-a ales și cu o amendă de 800 de lei. 

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de trei luni, conform prevederilor legale  privind regimul străinilor în România susține Serviciului pentru Imigrări din Județul Argeș.