Angajații Primăriei Ștefănești fără salarii pe luna februarie

Angajații Primăriei Ștefănești sunt prinși în mijlocul unui război între primarul Jenica Dumitru și viceprimarul orașului. Întrucât primarul  nu a convocat ședința de Consiliu Local până acum,salariații vor sta fără bani în buzunar pe luna februarie și există riscul ca nici în martie să nu o ducă mai bine.

Primarul Jenica Dumitru susține că nu a fost convocată ședința până acum întrucât a dorit să facă un proiect de buget cum scrie la carte, lucru care i-a luat mult timp. Ea mai susține că salariații au înțeles situația și că nimeni nu e supărat. În urmă cu puțin timp, mai mulți  angajați ai  Primăriei Ștefănești au cerut intervenția Prefecturii din cauza deselor scandaluri care au frământat primăria din localitate.

Pe 15 februarie a fost convocată ședința de Consiliu Local pentru votarea bugetul, însă din cauza frecușurilor dintre primar și consilierii locali, există riscul ca nici atunci să nu fie votat bugetul. În cel mai bun caz, salariații Primăriei Ștefăneși își vor primi salariile în luna martie.

 

Primăria Ștefănești a rămas anul trecut cu 165 de miliarde de lei necheltuite, adică 80% din bugetul pentru investiții, din cauza neînțelegerilor dintre primar și consilierii locali. În plus, activitatea Primăriei Ștefănești s-a mutat pe Facebook și mai puțin în proiecte de investiții.