În loc să-și ceară scuze și să curețe zona, OMV Petrom amenință oamenii care au anunțat dezastrul ecologic produs de companie la Merișani

Compania OMV Petrom, cea care face profituri uriașe de pe urma petrolului românesc, a avut o reacție mai mult decât obraznică la adresa oamenilor din Merișani care au anunțat dezastrul ecologic produs de companie ca urmare a unor deversări de reziduri pentroliere fix într-un râu care se varsă într-un lac de acumulare din care sunt alimentate cu apă mai multe localități, inclusive Bucreștiul.

În loc să-și ceară scuze și să reducă rapid efectele poluării produse de rezidurile petroliere, compania OMV Petrom și-a trimis angajații să-I amenințe pe cei care luptă pentru un mediu curat care șă nu le pună viața în pericol a milioane de oameni.

Anunțul a fost făcut chiar pe pagina de facebook a organizației care militează pentru protecția mediului și care a și făcut sesizarea privind dezastrul ecologic produs de OMV Petrom la Merișani. În asemenea condiții, ne așteptăm la o reacție normală a insitutțiilor statului față de cei care și-au permis să amenințe niște oameni cu spirit civic. Și Garda de Mediu Argeș a aflat de dezastrul ecologic produs de OMV Petrom la Merișani tot de la organizația ‟Viața în Merișani‟ și s-a sinchisit să ia măsuri și să facă verificări abia după ce cazul Merișani a ajuns în presă. Ar fi momentul ca și Poliția să se sesizeze cu privire la angajații OMV Petrom care au tupeul de a mai amenința după ce au produs un asemena dezastru ecologic. Vă reamintim că OMV Petrom s-au dublat în anul 2017 comparativ cu 2016 pe seama petrolului românesc.