Organizarea examenului de Bacalaureat este ilegală

Elevii care au susținut astăzi competențele la limba română în cadrul examenului de Bacalureat 2018 s-ar putea trezi cu proba anulată. Sindicaliștii din învățământ reclamă faptul că Bacalaureatul nu se poate organiza în timpul școlii și că proba de astăzi este ilegală. Elevii s-au bucurat că au mai scăpat de o probă din cadrul exemenului, dar bucuria lor ar putea fi umbrită de acțiunile sindicaliștilor.

Examenele sunt in afara legii intrucat Bacalaureatul poate fi sustinut, conform Legii Educatiei, numai de catre absolventii de liceu. Or, noi in luna februarie nu discutam in niciun caz de absolventi. Este practic in afara legii si da posibilitatea oricui sa conteste aceste probe". Afirmatia a fost facuta la Radio France International  de presedintele Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, 
In acest context, "probele din februarie sunt in afara legii", a declarat presedintele Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor. El mai spune ca cele patru probe, desi ii avantajeaza pe elevi, bulverseaza programul scolar din aceasta perioada.