Spitalul Județean din Pitești- stână fără câini cu cadre medicale nervoase și nepăsătoare

Dacă cineva trăiește cu impresia că nu sunt bani în sănătate, cu regret anunțăm că asta e doar o poveste de adormit naivii care încearcă să găsească justificări pentru jaful constant al banilor, nepăsarea unor cadre medicale și a directorilor și nesimțirea unor infirmiere sau asistente. SJU Pitești nu scapă nicio ocazie de a ieși ca păduchele în frunte în lista ascuzațiilor. Abia ce se potoliseră spiritele cu asistenta care mai să ia la bătaie un pacient, că au apărut noi acuzații la adresa celor din spital.

Un tânăr din Pitești, Cosmin Maftei a ajuns la spital cu dureri de cap și tensiune mare și a fost ținut vreo 3 ore pe holurile UPU în condițiile în care putea să sufere de orice boală contagioasă și să o transmită tuturor celor care erau în acel moment la UPU.

Cosmin Maftei are o poveste cu tentă horror despre cum a ajuns el la spital și a fost umilit pe banii lui, căci angajații din spitale plătiți acum mult mai bine, iși iau lefurile din buzunarele fiecăruia dintre noi.

”Am ajuns la Spitalul Județean la Urgențe cu tensiune mare, cu anumite simptome, am plecat la fel cum am venit. N-am primit niciun medicament, nu mi s-a făcut nicio perfuzie. Doar mi s-a luat sânge, mi s-a făcut un EKG, mi s-a luat tensiunea și atât. Când am ajuns acolo, erau mai preocupați să se uite la televizor, mi-au zis să mă pun pe un pat, pe care era gel de la ecograf, așternutul nu era schimbat. De când am intrat să mă consulte, a venit doctorița foarte revoltată, că de ce n-am venit cu o zi înainte la spital, că ar trebui să mă trimită la o clinică privată să-mi fac eu analizele pe bani și așa mai departe”, spune Cosmin Maftei. Și de aici, doctorița revoltată l-a făcut pachet și l-a trimis la secția Boli Infecțioasă ca să mai primească și aici un pic de umilință.
După ce a mai așteptat și aici vreo două ore, l-a primit o doctoriță la fel de nervoasă ca și prima, care i-a prescris vreo 12 de medicamente pe o rețetă scrisă în grabă, cu tăieturi. ‟La Boli Infecțioase, pacienții se plimbau prin spital, puteau să iasă, ceea ce nu mi se pare normal. Doctorița nu mi-a spus nimic 100% legat de diagnostic, mi-au spus că e gâtul inflamat, că e roșu în gât, de tensiune nu mi-a zis nimic”- a mai adăugat pacientul plătitor de asigurări de sănătate și umilit de toată lumea.

De ce se întâmplă astfel de grozăvii și chiar unele mult mai mari decât acestea? Pentru că medicii pot. Nu îi oprește nimeni, nu-I trezește nimeni, iar pacienții sunt dezbinați, așa cum suntem toți românii.