Raed Arafat intervine în ancheta de la Serviciul de Ambulanță Argeș

Bâlbâielile unor angajați ai Serviciului de Ambulanță Argeș sau nepăsarea lor ar fi putut duce la moartea unor pacienți . Este vorba despre femeia din Călinești care a fost lăsată acasă, deși era grav rănită de concubinul acesteia, de către echipajul de pe ambulanță care a preluat acest caz.

La nivelul SAJ Argeș a fost demarată o anchetă întrucât protocoalele pentru astfel de situații nu au fost respectate, iar echipajul de pe ambulanță ar fi evaluat în mod eronat starea de sănătate a pacienților.

În tot acest scandal a intervenit și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. El a declarat că vrea să afle cine se face vinova pentru sincopa care a apărut în intervenția echipajului de pe ambulanță, sincopă ce ar fi putut avea ca rezultat moartea uneia dintre victime.

Vă reamintim că săptămâna trecută un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Argeș a intervenit în cazul unei violențe domestice în care o femeie a fost înjunghiată de concubinul ei, care ulterior a încercat să se sinucidă. Echipajul de pe ambulanță a preluat doar bărbatul lăsând femeia rănită grav acasă.