Ministrul Educației, acuze grave aduse de un fost membru al Guvernului

Fostul ministru al Educației, Remus Pricopie, îl acuză pe actualul ministru că a adus sistemul de învățământ într-o “stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani”. Pricopie face referire la protestele anunțate ale studenților și ale cadrelor didactice universitare.

"Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei, dar şi unele afirmaţii total deplasate ale ministrului Valentin Popa au adus sistemul de învăţământ din ţara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaşte, săptămâna viitoare au fost anunţate mai multe proteste ale studenţilor şi cadrelor didactice universitare, inclusiv în faţa Ministerului Educaţiei. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani şi cred că încă mai este timp să se evite amplificarea şi extinderea protestelor, legitime de altfel", a declarat rectorul SNSPA, referindu-se alocarea cifrei de şcolarizare în învăţământul superior pentru anul 2018 - 2019.


Pricopie a amintit că Strategia naţională pentru învăţământul terţiar 2015 - 2020 a fost elaborată în perioada mandatului său de ministru al Educaţiei, în colaborare cu Banca Mondială şi după consultarea tuturor instituţiilor de învăţământ superior din ţară.

"Îmi este greu să cred că acţiunile domnului ministru Popa vor fi susţinute de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sau de coaliţia politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri nu sunt prevăzute în Programul de Guvernare şi nici în strategia pe care o invocă (Strategia naţională pentru învăţământul terţiar 2015 - 2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială şi după consultarea tuturor instituţiilor de învăţământ superior din ţară. Cu mai multă înţelepciune, această situaţie tensionată putea fi evitată", a adăugat fostul ministru al Educaţiei.