Cu braconierul șef de la AJVPS Argeș la Judecătoria Pitești

Pus în funcție ca să apere interesele fondului cinegetic al județul Argeș și uitat pe acest fotoliu ani la rândul, Constantin Istrătescu, directorul Asociației județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș este judecat acum într-un dosar în care I se aduc acuzații extrem de grave- de la braconaj cinegetic în formă continuată, la fals material în înscrisuri și instigare la fals. Directorul AJVPS, Constantin Istrătescu nu a fost singur când a comis aceste infracțiuni. El a fost ajutat de doi colegi de muncă ce sunt acum parte în procesul care se judecă pe fond,la Judecătoria Pitești, în data de 26 aprilie, la aproape 1 an de la momentul izbucnirii scandalului.

Ca mai toți care ajung în fața instanțelor de judecată și Constantin Istrătescu s-a considerat victimă a unor oameni fără character. El susținea la vremea respectivă că cei 30 de porci mistreți pentru care a dat  în mod ilegal autorizație de vânătoare, ar fi reprezentat subiectul unei solicitări de suplimentare a cotei de vânătoare. Istrătescu spunea anul trecut că singura greșeală pe care a făcut-o a fost să dea autorizații înainte de a veni aprobarea scrisă de la ITRSV Ploiești, bazându-se pe promisiunile verbale ale celor din Prahova.

S-a mai vorbit atunci despre o oarecare implicare a lui Gogu Davidescu în acest dosar, care s-ar fi răzbunat pe Istrătescu pe motiv că i-ar fi promis că îi lasă lui Davidescu locul de la conducerea agenției argeșene, ca și cum ar fi fost vorba despre o moștenire de familie și nu despre un fond cinegetic public.

Una peste alta, fondul cinegetic al Argeșului nu este nici administrat corespunzător și nici protejat, iar poveștile cu partide de vânătoare pentru potenteții zilei nu se mai termină.

Un singur lucru e cert- abia la un an de la izbucnirea scandalului se va judeca pe fond și procesul.