Karateka de la FC Argeş, campioni naţionali!

Pe 14 şi 15 aprilie, la Izvorani au avut loc două competiţii de amploare organizate de Federaţia Romană de Karate: Campionatul Naţional Universitar de Karate Interstiluri şi Campionatul Naţional de Karate Interstiluri pentru Juniori şi Seniori.

La aceaste întreceri au avut drept de participare primii 6 sportivi clasaţi pe fiecare stil de karate afiliat la FRK. Rezultatele obţinute de componenţii secţiei de karate ai clubului FC Argeş au fost deosebite în contextul în care cele două competiţii nu s-au pliat foarte bine pe calendarul competiţional iniţial, întrucât pe data de 18 aprilie sportivii secţiei pleacă la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF de la Istanbul. La cele două competiţii, karateka de la FC Argeş au câştigat 6 medalii, dintre care 2 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz.

FC Argeş va trimite 7 sportivi la Campionatul Mondial de Karate. În perioada 20-22 aprilie, la Istanbul, va avea loc a 9-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Shotokan WSF. La startul acestei întreceri vor participa aproximativ 35 de ţări, de pe 5 continente, cu peste 1.000 de sportivi şi 1500 de înscrieri pe probe.

La această competiţie FC Argeş va trimite şase seniori şi un junior: Vlad Rizea, Ştefăniţă Ioniţă, Gabriela Tudor, Alexandra Pană, Alexandru Dima, Andrei Ghiţă şi Ştefan Dumitrescu. Antrenorul emerit Sebastian Ene, coordonatorul secţiei de karate al clubului FC Argeş are aşteptări mari de la elevii săi la Mondialele de la Istanbul: „Rezultatele obţinute de sportivii noştri la Campionatul Naţional Universitar şi Campionatul Naţional de Karate Interstiluri sunt bune în contextul în care nu am forţat la aceste două întreceri. Obiectivul nostru principal este Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF de la Istanbul. Avem două accidentări, una destul de gravă la sportivul Dima Alexandru şi o alta mai uşoară, la sportiva Tudor Gabriela care se va recupera integral până la data competiţiei. Sper să ne întoarcem de la Istanbul cu rezultate bune care să ne motiveze pe mai departe”.