Cereți servicii medicale de calitate și educația aleasă pentru copii. Guvernul a aprobat modificarea legii salarizării special pentru aceste categorii profesionale

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind modificările la Legea salarizării convenite cu sindicatele.

De majorări de venituri vor beneficia angajaţi din Sănătate şi Educaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

În caz contrar, angajații din cele două domenii amenințau cu greva generală.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că, tot în domeniul sănătăţii, OUG stabileşte “scoaterea gărzilor din calculul procentului de 30% pe ordonator de credite, în condiţiile în care gărzile reprezintă un element obligatoriu în asigurarea continuităţii asistenţei medicale de urgenţă”.

De asemenea, mai prevede acest act normativ, unităţile sanitare de monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi serviciul ambulanţă al municipiului Bucureşti-Ilfov să poată beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază.

Practic, se creează posibilitatea prin această modificare a depăşirii procentului stabilit de ordonatorul principal de credite pentru unităţile sanitare de monospecialitate şi serviciile de ambulanţă.

De asemenea, stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile de director de îngrijiri, asistent şef serviciu de ambulanţă şi asistent medical şef în funcţie de salariul de bază aferent funcţiei de asistent şef, respectiv asistent medical principal cu studii superioare“, a declarat Barbu.