Ne-au furat pădurile și ne lasă pradă animalelor sălbatice

20 de hectare de pădure din zona Vidraru  au fost oferite chiar la începutul acestui an unei firme din Curtea de Argeș pentru a fi tăiate. Dacă în privința exploatării sunt oferite detalii precise, când vine vorba despre anul în care se va face regenerarea completa a pădurii tăiate nu mai apare niciun fel de dată.

În aceste condiții, de distrugere la ras a pădurilor din munții Argeșului nu mai e de mirare că urșii au ajuns să cutreiere satele din județ. De vină nu sunt nici animalele, nici oamenii care le cad victime. De vină sunt toți cei care au dat pe două cepe degerate, dar spăgi de zeci de milioane de euro, pădurea ce ne aparținea tuturor.

Împotriva celor care ne-au distrus pădurile și vor acum să ne distrugă și fauna ar trebui să se îndrepte fiecare cetățean, nu numai cei ale căror gospodării sunt bântuite zilnic de urșii flămânzi care nu mai au nici pădure în care să se ascundă și nicio o sursă de hrană.

Primarul comunei Arefu , Gheorghe Stoican este exasperat de vizitele urșilor prin sate, dar nici el și nici locuitorii comunei nu au avut nicio reacție când pădurile dispăreau peste noapte. Acum, toți suportă consecințele nepăsării lor. Solicitările primarului Stoican de a fi împușcați urșii sunt la fel de găunoase și inutile ca și omorârea câinilor fără stăpân și la fel de grave pentru mediu ca și distrugerea pădurilor. Insistăm însă să fim nepăsători sau să luăm decizii proaste pentru ziua de mâine și pentru viitorul copiilor noștri. În zona Arefu, o comună care ar putut prospera prin turism, urșii se plimbă pe străzi așa cum nu demult orășenii erau lăsați la cheremul câinilor fără stăpân . Totul se întâmplă din cauza distrugerii pădurilor, furturilor și nepăsării cu care fiecare dintre noi tratează bunurile comune. Primarul Stoican de la Arefu se plânge că legile protejează mai mult urșii decât oamenii, dar nu justifică în niciun fel nepăsarea cu care sunt tratate și în prezent pădurile munților Argeșului care asigurau un echilibru al ecosistemului, o climă echilibrată, un aer curat, o apă de înaltă calitate și siguranță cetățenilor din comuna sa.