Spitalul de la Mioveni sau cum se face o construcție de anvergură fără întârzieri și amânări

Primarul Mioveniului s-a luat la trântă cu munții atunci când s-a decis să dea locuitorilor din Mioveni un spital nou și modern. Cei mai mulți s-au uitat cu neîncredere, iar restul s-au spălat pe mâini deși au promis sprijin.

De la primele etape, primarul Ion Georgescu a ținut să arate publicului care este ritmul în care se lucrează pe șantierul de la Mioveni. Așa a aflat o țară întreagă că se pot face lucrări de anvergură fără amânări, tergiversări sau întârzieri. Așa am aflat că se pot face lucruri de calitate și la timp.

Miercuri, 30 mai 2018, consilierii locali și jurnaliștii argeșeni au avut ocazia să vadă și să constate în teren, stadiul de execuție al lucrărilor la noul spital din oraș, în cadrul unei vizite desfășurate în prezența managerului de șantier, a reprezentantului asocierii de firme din Italia și a conducerii Primăriei Mioveni.

Acestă investiție este una dintre cele mai mari si importante realizări ale administraţiei locale din Mioveni, din ultimii zeci de ani.

După cum se poate observa în imagini, stadiul lucrărilor la noul spital “Sfântul Spiridon” din Mioveni avansează de la o lună la alta, conform graficului impus de constructor.

Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016 și vor fi  gata la începutul lui 2019.Viitorul spital va avea un adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi va putea funcţiona 48 de ore cu generatoare, în caz de avarie. Iată şi alte superlative ale modernei unităţi medicale de la Mioveni: va fi înzestrată cu 177 de paturi de ultimă generaţie, fiecare pat având câte 80 de funcţii; va avea camere de decontaminare; angajaţii vor trece prin filtre dotate printre altele cu vestiare şi duş; personalul care va transporta echipamentul infestat va circula pe trasee separate de angajaţii care vor manipula materialul sterilizat; controlul accesului în secţii va fi monitorizat video; camerele cu dotări medicale, inclusiv sălile de operaţie, vor avea sisteme speciale de ventilaţie cu aport de aer proaspăt trecut prin filtre HEPA (99,9998% puritate a aerului, la fel ca pe vârful muntelui!); va face faţă la codul roşu de accidente (la Urgenţe vor putea fi preluate, simultan, patru ambulanţe); va fi dotat cu aparatură de top, de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă; va avea 11 căi de evacuare; pe acoperiş vor fi amplasate panouri solare ce vor asigura 25% din necesarul de încălzire pentru apă .