Idei simple și eficiente împotriva alunecărilor de teren în comuna Moșoaia

Se anunță ploi însemnate cantitativ, în special în nordul județului Argeș, județ care din cauza defrisărilor masive a devenit vulnerabil în fața alunecărilor de teren și inundațiilor.

Sunt zone în Argeș care s-au prăbușțit din cauza ploilor încă din 2015 și nimeni nu a luat nicio măsură, pe motiov că nu sunt bani sau pe motiv că drumul tine de Compania Națională de Neadministrare a Drumurilor.

Există un primar în Argeș care nu a mai așteptat nici mila și nici intervenția insitituțiilor statului. Este primarul comunei Moșoaia, Florea Ene care încă de anul trecut a rezolvat problema alunecărilor de teren în satul Ciocănăi care a fost afectat de astfel de fenomene. Soluția a fost simplă, rapidă, ieftină și dovedește a fi eficientă. Primarul din Moșoaia, Florea Ene a montat pe două străzi vulnerabile din satul Ciocănăi gabioane. Este vorba despre coșuri de sârmă umplute cu pietre și montate în zonele cu risc de alunecare. Meteorologii au anunțat că va ploua semnificativ. Poate idea primarului Florea Ene este preluată și de alți primari care încă mai așteaptă ajutor de pe la centru.