Momente de excepție la festivitatea de deschidere a „Zilelor comunei Ţiţeşti”

Duminică, 10 iunie 2018, comuna Țițești îmbracă haine de sărbătoare și își așteaptă locuitorii și pe toți cei care iubesc cultura acestui neam să participe la manifestările de excepție pregătite de primărie împreună cu Argentina Culcuș și dedicate Zilelor culturale ale comunei Țițești. Programul manifestărilor este unul amplu și cuprinde o serie de evenimente deosebite care sunt dedicate atât eroilor acestei comune, cât și tradițiilor și obiceiurilor românești prin intermediul cărora poporul român își păstrează unicitatea în lume.

Fiind vorba despre Anul Centenarului, pe cerul comunei Țițești vor fi ridicate, de către elevii din localitate, 100 de baloane, iar zona centrală  a comunei va răsuna de sunetul Fanfarei din Țitești  care va cânta și va defila spre încântarea spectatorilor.

Deschiderea oficială a evenimentelor este stabilită pentru ora 12.00 printr-un cuvânt de deschidere urmat de ceremonialul de depunere de coroane de flori la monumental eroilor din centrul comunei și de comemorare a celor care au făcut sacrificial suprem pentru a-și apăra glia și graiul strămoșesc.

Va fi aprinsă Flacăra Centenarului și va fi dezvelit însemnul specific acestui eveniment realizat de meșterul popular Ion Rodoș împreună cu copiii secției de sculptură în lemn din cadrul școlii din localitate.

Seria evenimentelor continuă, la ora 14.00, cu vernisajul expoziției pregătită de artistul Samoilă Constantin . 10 diplome de excelențe sunt pregătite pentru cele mai importante personalități locale, iar directorul companiei Haulotte, Alexandre Saubot va primi distincția de cetățean de onoare al comunei Țițești. Diplome de excelență vor fi înmânate și altor agenți economici care prin activitatea lor au făcut din comuna Țițești un pol de dezvoltare rurală.

Urmașii eroilor din comuna Țițești sunt în centrul atenției autorităților locale, care au pregătit, în semn de omagiu și de recunoștință pentru cei care au apărat cu viața lor pământul românesc, Diplomele Centenarului ce vor fi acordate tuturor urmașilor eroilor neamului.

Programul dedicat Zilelor culturale ale comunei Țițești‟, manifestare organizată cu mult bun gust de către primarul comunei, Gheorghe Savu și consilierul acestuia, Argentina Culcuș va continua cu un spectacol de mare clasă susținut de soprana Diana Tudor și pianistul Alexandru Burcă, de la Teatrul de Operetă ‟Ion Dacian ‟ din București .  Cei doi artiști renumiți pe scena lirică românească au pregătiți un program de chansonete și tangouri din Bucureștiul de altădată spre încântarea celor care doresc să participe la un eveniment cu adevărat de mare clasă ce se va derula la Țițești.