Consilierii locali discută despre renunțarea la închirierea locurilor de parcare din Pitești

Deși, în esență, era bine scris, regulamentul privind închirierea locurilor de parcare de la blocurile din Pitești s-a aplicat după ureche. Așa se face că în zone ticsite de mașini, unde locatarii abia își găsesc seara un loc de parcare, s-a închiriat într-o veselie, deși regulamentul spune altceva. Contra sumei de doar 130 lei/an, cel care închiriază are dreptul 24 de ore din 24 să țină locul doar pentru folosința personală. Cel mai bun exemplu de încălcare a regulamentului este în parcarea din spatele magazinului Fortuna, din centru. În plus, a apărut un număr imens de locuri de parcare rezervate pentru handicapați.

Consilierul local liberal Narcis Sofianu a declarat că va face o dezbatere pe tema locurilor de parcare închiriate cu ceilalți aleși locali din Pitești. Acesta spune că a fost contactat de foarte mulți piteșteni, care doresc desființarea acestor locuri închiriate și revenirea la situația precedentă. Cei patru consilieri de la PNL vor însă să se consulte și cu cei din majoritatea PSD-ALDE.

"Prin închirierea locurilor de parcare din zona blocurilor s-a creat o dublă nedreptate. Cetățenii care plătesc impozite pentru apartament și pentru mașină plătesc și locul de parcare, iar unii vor să primească astfel de locuri, dar nu mai sunt disponibile. Apare o adevărată brambureală în cartiere, care este o sursă de stres pentru piteșteni. E păcat că administrația locală nu reușește să rezolve problema locurilor de parcare. Renunțarea la închirieri este rezolvarea. vrem să facem o dezbatere pe această temă și cu ceilalți colegi din Consiliul Local", a declarat consilierul local PNL, Narcis Sofianu.