Pădurea Trivale nu reprezintă o prioritate pentru primarul Piteștiului

Dacă în țările educate se plantează copaci și gazon pe blocuri pentru a obține cât mai mult spațiu verde care protejează viața oamenilor, la Pitești, și fostul edil, Tudor Pendiuc  și actualul primar, Cornel Ionică  par să urască tot ce e natură.  Nu dorim să insinuăm că de fapt există interese financiare pe seama vieții și sănătății piteștenilor, dar ne întrebăm cum își permite un primar să țină blocat un proiect care ar putea salva pădurea Trivale de la dezastrul la care este supusă de ani buni doar pentru că pentru el, proiectul nu e o urgență. Și despre ce urgență o vorbi Cornel Ionică din moment ce proiectul zace neavizat prin primărie de mai bine de un an. Este vorba despre proiectul inițiat în urmă cu 8 ani, da, OPT ani,  prin care pădurea Trivale urma să devină arie protejată și defrișarea ei stopată.

De mai bine de un an Agenția de Protecție a Mediului așteaptă ca Primăria Pitești să-i explice erorile de prin documentele pe baza cărora au fost defrișate 58 de hectare din pădurea Trivale. Pentru primarul Cornel Ionică acest lucru nu e nici interesant, nici vreo urgență și dacă el nu are chef să dea explicațiile de rigoare, ca și cum Piteștiul ar fi devenit proprietatea lui, nici APM nu se mai sinchisește de pădurea Trivale.

Dacă veți simți că muriți sufocați în Pitești vă rugăm să va amintiți că atâțt Tudor Pendius cât și Cornel Ionică stau la loc cu verdeață și aer curat și nu le-a păsat niciodată că plămânul orașului a fost distrus. Nu dorim să insinuăm că primarul ar avea interese financiare în zonă și d-aia ține proiectul la sertar, dar ne întrebăm cum poate să spună că salvarea pădurii Trivale nu reprezintă o urgență?!