Flacăra Centenarului, simbolul uniunii dintre români, a fost aprinsă la Țițești

Șirul evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care le- a redat  în 1918 tuturor românilor țara înapoi și a restabilit granițele României Mari, a continuat duminică, 11 iunie 2018, la Țițești. Aici a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului chiar de Zilele Culturale ale comunei Țițești pentru a reaminti celor de astăzi că libertatea lor a fost cucerită cu sânge de strămoși și România a devenit mare doar prin solidaritate.

 La eveniment au participat, alături de comunitate si de primarul Gheorghe Savu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, organizația PNL Argeș,parlamentari, consilieri județeni, colegi primari  și alte personalități. Președintele Cj Argeș, Dan Manu, a ținut să o felicite în primul rând pe Argentina Culcuș pentru modul “ tipic si atipic” în care a organizat deschiderea oficială a acestor evenimente.
După ceremonia religioasă de pomenire a eroilor comunei Țitești, președintele C.J. Argeș si primarul comunei au aprins flacăra simbol a Centenarului, iar copiii din comună au înălțat 100 de baloane albe. Totodată, în onoarea celor care și-au jertfit viețile în Primul Război Mondial au fost depuse coroane de flori și a fost dezvelită o troiță sculptată de meșterul popular Ion Rodoș, iar președintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu primarul comunei, au înmânat diplome centenare urmașilor eroilor din Țițești.