Direcția de Sănătate Publică Argeș în alertă din cauza temperaturilor ridicate

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș vin în sprijinul populației cu o serie de recomandări care îi pot ajuta pe oameni să depășească perioada de caniculă fără să-și riște sănătatea sau chiar viața.

Potrivit DSP, în perioada următoare în care meteorologii au anunțat depăsirea pragului de caniculă și a indicelului de confort temperatură umezeală, evitați expunerea la soare în perioada 11.00- 18.00.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, ochelari de soare, umbrelute, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide, în special apă și sucuri naturale), fără a aștepta să apară senzația de sete.  Consumați zilnic fructe și legume proaspete și evitați alcoolul întrucât favorizează apariția deshidratării. Și cafeaua este de evitat în zilele călduroase, dar și ceaiul sau sucurile carbogazoase.

Pe parcursul zilei este necesar să ne asigurăm confortul termic în locuință prin aerisirea încăperilor dimineața și seara când temperaturile sunt mai scăzute și prin acoperirea ferestrelor cu jaluzele, draperii, storuri . În cazul în care folosiți aerul condiționat,  aparatul trebuie reglat astfel încât diferențele de temperatură interior/exterior să nu fie foarte mari (nu mai mult de 5 grade); ventilatoarele nu trebuie folosite daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius.

 

In cazul aparitiei unor simptome ca: dureri de cap, ameteli, senzatie de voma, dureri abdominale, scaune diareice dupa supraexpunere la soare, adresati-va imediat medicului.