Pesediștii recunosc: “Oamenii au huiduit-o pe Firea, nu pe Halep”

Social-democrații revin la realitate după ce mai multe organizaţii PSD din țară au postat pe Facebook, marţi seară, un colaj foto, potrivit căruia Simona Halep, "marea noastră campioană, a fost huiduită de 20.000 de “fani” pe Arena Naţională”. Imgainile filmate de televiziuni au demonstrat însă contrariul, cea huiduită fiind Gabriela Firea, care a dorit să iasă în evidență prin această acțiune, dar a avut un discurs jenant (“bine ai venit la noi în țară...”).

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat azi că oamenii prezenţi luni pe Arena Naţională au huiduit-o pe Gabriela Firea, primarul Capitalei. Întrebat pe cine au huiduit oamenii pe stadionul Naţional Arena, Stănescu a răspuns: "Cred că pe primarul general, eu asta cred, deşi totul s-a întâmplat atât de rapid că aproape nu ne-am dat seama, dar cred că pe primarul general. În momentul în care un om politic vine lângă, până la urmă, un personaj foarte important din această ţară, sigur că sunt reacţii. Nu pot să spun că a greşit doamna Firea, a făcut un gest extraordinar pentru un sportiv care ne reprezintă la nivel internaţional, deja probabil cel mai cunoscut român la această oră din lume. Şi sigur că doamna Firea a făcut un gest extraordinar în momentul în care i-a înmânat cheia oraşului, în care i-a spus că este cetăţean de onoare, cred că a făcut un gest extraordinar. Dar, aşa cum aţi văzut, acolo era #rezist. Pe stadion, dacă sunt câţiva agitatori, lucrurile evoluează foarte repede", a apreciat Stănescu.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a menţionat că Simona Halep nu a fost huiduită, dar că ea a fost nedumerită de acele manifestări.

"Dumneavoastră aţi văzut-o pe Simona Halep cât era de nedumerită în momentul în care a început huiduiala aia în sală? Din punctul meu de vedere, Simona Halep nu merita aşa ceva. Sigur că nu a fost huiduită Simona Halep. Punctul meu de vedere este că nu a fost huiduită Simona Halep, dar de asemenea punctul meu de vedere este că Simona era absolut nedumerită, se uita în jur nedumerită pentru că nu înţelegea ce se întâmplă şi nu trebuia să ducem acolo lupta politică", a spus Pleşoianu la Palatul Parlamentului.

 Deputatul PSD Florin Iordache, a spus că acțiunea  de pe Arena Naţională a fost un omagiu pentru Simona Halep.

"Nu ştiu, nu am văzut postările. Oricum, acţiunea din Arena Naţională a fost un omagiu pentru ceea ce a făcut Simona Halep. Că acolo unii au înţeles sau nu au înţeles faptul că organizatoare a fost Primăria Capitalei şi Primăria Capitalei când, acum un an, a făcut-o cetăţean de onoare a fost bine şi acum când i-a dat "Cheia oraşului" nu a fost bine, sunt nişte chestii care sunt discutabile, dar, mai departe, cu postările... şi nu ştiu ce să vă spun", a declarat Iordache.