Tudor Pendiuc a fost achitat în dosarul privind asflaltarea ilegală a unui drum

Tribunalul Argeș a decis achitarea fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, după ce a fost acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum. Decizia nu este definitive.

Conform DNA, în acelaşi dosar a fost acuzat de abuz în serviciu și Florentin-Mircea Branişte, la data faptei director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se precizează în comunicatul DNA.