Zilele orașului Mioveni –recunoaștere, ceremonie, spectacole și veselie

Orașul Mioveni a împlinit pe data de 29 iunie, conform atestării documentare, 533 de ani. A cunoscut o perioadă de înflorire și este acum unul dintre cele mai importante orașe ale Argeșului și ale țării.

La Mioveni, de zilele orașului au fost organizate ceremonii speciale în care au fost recunoscute meritele tinerilor, ale administrației locale și ale fiecărui cetățean al orașului în parte. Aceștia au fost felicitate  atât de oficialii locali cât și de reprezentanții delegațiilor sosite din cinci țări înfrățite.

Primarul orașului, Ion Georgescu a primit placheta anivesară și felicitări pentru meritul a face din Mioveni un oraș puternic și cunoscut în lume.

110 sportivi și elevi care au înregistrat rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfășoară, au fost premiați de uzina Dacia –Renault.

Premii au primit și 29 de tineri care au împlinit în data de 29 iunie vârsta majoratului.

De ziua lui, orașul Mioveni a mai semnat un acord de înfrățire cu orașul Italian Gazzo cu care va derula în viitor o serie de proiecte educative, sportive și culturale.

Sub egida Centenarului, Consiliul Local, Primăria, Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Municipal Câmpulung, alături de Asociația Tradiții Ostășești, Asociația 6 Dorobanți, Asociația Culturală Traditsii”– Bulgaria și Asociația IR 33 Cetatea Aradului, printr-o metodă inedită, realistă şi interactivă au pus, sâmbătă, 30 iunie, în scenă, o bătălie din Primul Război Mondial, dintre armatele română (care, în perioada 1916-1918 a luptat de partea Antantei) și cele ale Austro-Ungariei și Bulgariei (Puterile Centrale).

La evenimentul care a avut loc pe malul Râului Târgului,  lângă Baza de Agrement  Bemo, cu ocazia Zilelor Mioveniului, au participat sute de locutori din zonă, precum și invitați din  țară și străinătate. Așa cum era de așteptat, cei mai încântați de acest spectacol au fost cei mici. 

 

Miile de participanți la Zilele Orașului Mioveni au asistat la un spectacol extraordinar susținut de artiști consacrați – Speack si Libelula, Nicolle Cherry și inegalabila Delia care strârnit ropote de aplauze din partea spectatorilor care au cântat melodiile artistei și au dansat.

Zilele orașului Mioveni au marcar 533 de ani de existență și de dezvoltare a comunității locale.