Primăria și Centrul Cultural vor să organizeze Zilele Orașului Ștefănești!

Prin înființarea Centrului Cultural Ștefănești, Primăria dorește să resusciteze viața culturală a orașului. În proiectul de management al unicului candidat pentru funcția de manager al Centrului Cultural (detalii aici:   http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/8579-concurs-la-centrul-cultural-stefanesti-vezi-cine-va-fi-manager) este prevăzut un eveniment cum nu s-a mai făcut niciodată în Ștefănești. Este vorba despre Zilele Orașului Ștefănești, o manifestare care ar urma să dureze trei zile și să cuprindă concerte în aer liber, simpozioane și expoziții. Proiectul de management al Laviniei Năstase se bucură de susținerea primarului Ioana Dumitru, care dorește ca foarte mulți membri ai localității să participe la evenimentele culturale și artistice din Ștefănești.

Pentru Zilele Orașului a fost propusă data de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, tot atunci urmând să se organizeze un Festival al Vinului- pentru că Ștefăneștiul are tradiție în acest domeniu și destui producători locali.

Pe lângă evenimentele destinate publicului larg, se vor organiza și foarte multe cursuri și concursuri pentru copii: cursuri de dansuri populare, de pian, de pictură icoane, de limba greacă, de muzică psaltică, de dansuri grecești, etc. Iubitorii de film vor avea un eveniment special, dedicat lor- "Ștefăneștiul în fime"-, iar oamenii de cultură se vor bucura de o gală proprie, în care anual vor fi premiați cei mai buni artiști, scriitori, colaboratori și elevi ai Centrului Cultural.

Toate acestea și mult mai multe evenimente sunt parte din proiectul de management pentru Centrul Cultural Ștefănești. Dacă primarul Ioana Dumitru este deja promotor al acestor activități, mai este nevoie de sprijinul consilierilor locali pentru ca ele să devină realitate.