Urșii care își fac veacul pe Transfăgărășan ar putea fi relocați

Urșii au ieșit iar în căutare de hrană pe Transfăgărășan, căci deși sunt animale protejate Ministerul Mediului nu a mai schițat niciun gest prin care să le aducă animalelor hrană în habitatul lor natural, habitat care în urma defrișărilor criminale nu le mai asigură hrana necesară. Din cauza lipsei de idei și a indiferenței cu care tratează așa zisele autorități atât problema populației din Românie, a mediului cât și a animalelor care altăcuiesc fauna acestei țări, se încearcă să se inoculeze în mentalul colectiv idea că de vină nu ar fi aranjamentele criminale ale autorităților cu cei care au tăiat la ras pădurea Argeșului, ci un apetit necontrolat al urșilor spre înmulțire.

Situația a devenit deja critică, căci urșii își riscă viața în căutare de hrană și animale sălbatice fiind prezența lor în zonele populate implică risc de vieți omenești.

La mijlocul acestei săptămâni s-au întâmplat două incidente nedorite. Un grup de turiști din care făceau parte și copii, a fost ținut captiv la Cetatea Poenari din cauza unei familii de urși care a luat cu asalt scările cetății. Animalele s-au învățat și cu trasoarele jandarmilor și nu mai reacționează.

Un alt incident s-a petrecut pe Transfăgărășan, șosea pe marginea căreie au apărut din nou mai mulți urși. După multe fâțâieli inutile și declarații goale de conținut, autoritățile din Argeș spun că iau în calcul relocarea urșilor către alte fonduri forestiere.  Cât despre crearea unei rezervații naturale pare că nici ministrului mediului nu-I prea trece prin cap, căci la noi cel mai deș se pasează responsabilitatea sau se trece la distrugere, indiferent care ar fi problema. Directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu a declarat că cel mai probabil săptămâna viitoare ar putea primi acordul de la Ministerul Mediului pentru relocarea urșilor . Când vine însă vorba despre hrănirea animalelor astfel încât să nu mai fie nevoite să coboare în zone populate, apare sportul national- pasarea problemei dintr-o curte în altă curte. Direcția Silvică Argeș s-ar băga să hrănească urșii, dar nu are nici bani și nici bază legală, căci în urmă cu vreo 3 ani Ministerul Mediului , pe baza unor calculi pe care nu le știe nimeni, a decis să ia urșii la el în ogradă. De atunci, animalele nu au mai beneficiat nici măcar de-un strop de hrană.