Tabăra de pictură religioasă pe sticlă din Săpata – o nouă ediție, un nou succes

122 de copii din Argeș și din București s-au înscris la tabăra de pictură religioasă pe sticlă de la Săpata, care se desfășoară în fiecare an la Școala Gimnaziala ‟Dumitru Udrescu‟. Tabăra a fost realizată la initiativa și prin implicarea directă a profesoarelor Cristina Truță și Neacșu Ioana Mihaela și a directorului unității de învățământ care găzduiește evenimentul, Mihaela Elena Pătrașcu.

Și anul acesta tabăra de la Săpata a fost un succes pe toate nivelurile- copiii au învățat lucruri noi, și-au dezvoltat creativitatea, am avut ocazia de a petrece timp în aer liber și în compania altor copii cu care au legat prietenii și au fost premiați. Pe parcursul a celor 10 zile cât au stat în tabără, cei 122 de copii au participat și la activități de creație literară denumite sugestiv ‟ Trăistuța cu povești‟ ce s-a desfășurat la Biblioteca comunală ‟Artur Silvestri‟ din localitate.

Atelierul de pictură religioasă pe sticlă a primit binecuvântarea preoților din comuna Săpata și din localitățile partenere.  Participanții și organizatorii în egală măsură au avut șansa de a se bucura de prezența părintelui Obrocea Dan – Florin – consilier în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

 

La finalul celor 10 zile minunate, cele mai bune trei lucrări au fost  alese de primarul comunei Săpata, Laurențiu  Micu, care a sponsorizat premiile în bani, din veniturile personale.  Niciun copil nu a plecat însă din tabără fără un premiu pe care îl va duce acasă și care îi va aminti mulți ani de acum înainte de zilele perfecte petrecute în cadrului taberei de pictură religioasă pe sticlă de la Săpata. Preoții au fost cei care au dăruit fiecărui copil cărți, iconițe, mătănii și alte obiecte de cult .  Tabăra s-a încheiat cu un moment dulce și răcoros  oferit cu drag  chiar de către primarul comunei Săpata, Laurențiu  Micu.