Au fost aprobate investiții de peste 100 de milioane de lei în Pitești

A fost ședință de Consiliu Local la Pitești, o ședință pe care primarul Cornel Ionică a catalogat-o ca fiind una fructuoasă întrucât au fost votate o serie de investiții cu care primarul s-a lăudat în campania electorală. Cei mai mulți bani vin de la Guvern, adică din buzunarele tuturor românilor, căci fondurile europene nu sunt cele mai placate soluții pentru primari.

Astfel, a fost aprobată documentația pentru construcția Sălii Polivalente din fonduri guvernamentale, o investiție de circa 93.000.000 de lei pentru un imobil modern, cu circa 5.000 de locuri. Consiliul local va asigura, de asemenea, circa 6.000.000 de lei pentru amenajarea unei parcări încăpătoare și a unor pasaje care să traverseze strada Basarabiei pe care va fi edificată construcția.
 Am aprobat documente pentru o altă investiție care va fi realizată cu bani de la Guvern, și anume o sală de sport la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”. O altă investiție cu bani de la Guvern va fi aceea de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”.
Un proiect care va fi finanțat din fonduri europene - circa 5.000.000 de euro - este cel privind creșterea eficienței și extinderea rețelei de iluminat public a orașului, Consiliul Local votând și pentru acesta.
Pe de altă parte, în scopul fluidizării traficului rutier, Consiliul Local a decis să restricționeze accesul mașinilor școlilor de șoferi pe anumite străzi cum ar fi bulevardul IC Brătianu, bulevardul Republicii de la vechiul sediu al CEZ până la intersecția cu strada Maternității, pe străzile Banat, Dumbravei etc.
Țin să le mulțumesc colegilor din Consiliul Local pentru sprijinul acordat în vederea promovării unor proiecte care contribuie la dezvoltarea municipiului Pitești.