La Mioveni s-a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China

Anul trecut, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul Ambasadei R.P. Chineze la București, a semnat un Acord de Înfrățire cu Municipiul Jinhua Provincia Zhejiang, precum și un Acord de Cooperare Internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China.

Ieri, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un MEMORANDUM DE COOPERARE între cele două părți care vizează  colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la noul spital(aflat în construcție) care va fi dat în folosintă anul viitor.

La eveniment au fost prezente oficialități locale(primarul Ion Georgescu, alături de o parte din echipa sa),județene(prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș, Dan Manu), parlamentari ai județului (Șerban Valeca, Nicolae Velcea), europarlamentarul Gabrirela Zoană, Secretarul de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Nicolae Tudose, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai domeniului medical, directori de instituții  și consilieri locali.

Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua: Președitele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Tao Chenghua, Directorul Adjunct al Secției de Propagandă a Comitetului de Partid din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang- Pan Jiangtao, Secretarul General Adjunct al Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Ma Qiaoliang, Președintele  Comisiei de Propuneri de Proiecte Legislative a Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Wan Chenxi, Vicepreședintele Administrativ al Zonei de Dezvoltare a noilor ramuri industriale din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang - Chen Zhijian, Directorul adjunct – Biroul Afaceri Externe al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang- Jin Ye și Președintele Asociației Cetățenilor din Orașul YIWU Provincia Zhejiang- Jin Xiaozhong.

 

Primarul Ion Georgescu :

“Semnarea acestui protocol constituie un moment important în dezvoltarea relatiilor noastre, pentru următorii ani, poate chiar un moment istoric pentru generațiile viitoare. Medicina tradițională chineză sper să-și aibă centrul din România la Mioveni. Am cultivat relația de prietenie cu China și ne-am dorit o să dezvoltăm această prietenie. Fostul ambasador al Chinei în România este cetățean de onoare al Mioveniului.”

 

Președintele Tao Chenghua n:

“Stimate domnule primar, ne bucurăm să vne aflăm în orașul Mioveni. China si România sunt țări cu o prietenie tradițională. În prezent acordam o mare atenție la schimburile prietenești între Jinhua si Mioveni.

Astăzi vă vizităm ca răspuns la vizita dumneavoastră din luna iunie. Orasul Jinhua are peste 60 orașe prietene, din întreaga lume. Vizita noastră înseamnă că acordăm o mare atenție la dezvoltarea prieteniei dintre Jinhua și Mioveni. Urmărim promovarea și concretizarea ideilor la care am ajuns după vizitele reciproce.

Medicina tradițională este o tehnologie de tratament curată si foarte eficientă. Suntem mândri de medicina noastra traditională, chiar dacă pare o medicină cu mult mister. Suntem dispuși să susținem dezvoltarea domeniului sănătății in orasul Mioveni, așa cum ne dorim să vedem medicina tradițională acceptată in toata lumea, pentru a contribui la oferirea unor tratamente eficiente oamenilor.

Orașul Mioveni eate un centru de productie important pentru industria auto din România. La fel si Jinhua, unde în anul viitor se vor produce 300 000 de unități. În 2020 se vor produce 500 000 de unități, iar din acestea trei sferturi vor fi autovehicule electrice. Orasul Jinhua deține o retea completă de piese de schimb pentru vehicule. Propun ca reprezentantul oamenilor de afaceri locali, dl Glișcă să intre în legătură cu omologii din Jinhua.

Jinhua deține cel mai mare complex comercial din lume, așa cum avem și cel mai mare studiou de producție de film.

Doresc ca această vizită să contribuie la promovarea relațiilor și prin eforturile noastre comune să obtinem rezultate concrete, reciproc avantajoase.

Multumesc Primarului pentru ospitalitate!”

 

 

Ulterior întâlnirii de la Primărie, delegația chineză a vizitat Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel și Spitalul Mioveni.

Oaspeții chinezi s-au aratat foarte interesați de acest proiect și au spus că sunt dispuși să acorde părții române, prin intermediul acestui Memorandum de Cooperare, sprijin de ordin tehnic, dar și uman.