Centrul Cultural Ștefănești- rebrănduit de noul director

Abia în urmă cu două zile noul director al Centrului Cultural Ștefănești, Lavinia Năstase, a semnat contractul de management după ce la începutul lunii iulie a câștigat concursul pe post. Lavinia Năstase dorește însă să rebrănduiască complet instituția de cultură din orașul de lângă Pitești. Cum încă nu are un buget aprobat, a început cu… sigla. Fiecare element al logo-ului a fost atent studiat.

 

“Fiecare instituție de cultură are un logo al cărui design trebuie să fie distinctiv, clar și memorabil. Iată și elementul nostru de identificare!

Fațada Centrului Cultural este reprezentata prin păstrarea proporțiilor si a formelor arhitecturale într-un stil minimalist, creând astfel o imagine care să reprezinte mesajul nostru și promovează moștenirea istorică și culturală de excepție. Cele trei ferestre colorate în culorile naționale de pe fațada clădirii fac trimitere la momentele istorice care au schimbat definitiv soarta țării datorită vitejiei, patriotismului și spiritului vizionar a celor care au trăit în Ștefănești sau au deținut proprietăți (Mihai Viteazu, Ion C.Brătianu, Dinicu Golescu, Ionel Brătianu, Ivan Norocea,Constantin Brâncoveanu). Numărul de ferestre nu e ales întâmplător-7 este numărul lui Dumnezeu, 7-taine, 7-virtuți, 7 arte, 7 zile, 7 minuni, implicit 7 culori ale Curcubeului.

Scrisul are mici imperfecțiuni iar golurile de la literele ”e” și ”a„ sunt colorate pentru a sugera intenția de a lăsa liberate absolută de creație dar și faptul că elevii sunt principalii beneficiari ai acestei instituții de cultură.

Literei ”Ș„ am ales să îi pun virgulele într-un mod prietenos apelând la o buburuză și o frunză de viță de vie. Buburuza este cea mai îndrăgită si cunoscută insectă din lume, aducătoare de noroc și prosperitate iar vița de vie este trupul lui Iisus Hristos dar și ceea ce a făcut faimos orașul Ștefănești timp de secole, toți domnitorii importanți având aici podgorii, iar cronicari celebri ai Europei au descris vinul din zonă în cei mai elogioși termeni iar teatrul s-a născut din serbările organizate în cinstea zeului Dionis, zeul viței-de-vie, al vinului și al veseliei.

”Căciula” pentru litera ”A” sugerează o carte deschisă să amintească de marii cărturari care au trăit în Ștefănești dar și de prima școală înființată la Golești. Poate fi văzută şi ca o siluetă de pasăre în zbor (simbol al libertăţii, al îndrăznelii, al avântului, al căutării, al independenţei, al aspiraţiilor locuitorilor mici sau mari în ceea ce privește actul cultural).

Floarea soarelui este un simbol al credinței și al celor care caută mereu lumina, pentru ei sau pentru norod,așa cum au făcut trăitorii acestor meleaguri și nu întâmplător pune punctual pe ”i„.

Rama aleasă Centrului Cultural Ștefănești amintește de zecile filme celebre ale cinematografiei românești turnate aici și sugerează că toate activitățile care se vor desfășura vor rămâne în memoria colectivă și de asemenea, sunt de imortalizat”, a transmis Lavinia Năstase.