Parlamentarii europeni au purtat ii cu logo-ul Centenarului aduse de Argentina Culcuş

Parlamentul European a fost zona zero a iei româneşti . Argentina Culcuş, consilierul local de la Mioveni care face parte din delegaţia ce prezintă tradiţiile româneşti în Parlamentul European, a făcut un tur de patriotism care a impresioant europarlamentarii. Iile produse de www.iiioana.ro au fost purtate de către europarlamentari care au făcut conoştinţă astfel cu inegalabila ie românească recunoscută şi medaliată cu aur pentru frumuseţea ei desăvârşită încă de la începutul secolului al XIX-lea, la o competiţie extrem de dură ce s-a desfăşurat în capitala mondială a modei, Paris.

Argeşul este una dintre zonele care au dat cele mai frumoase costume populare şi tot în Argeş se află şi costumul popular medialiat la Paris . Ca urmare, consilierul local Argentina Culcuş a transformat momentul de la Parlamentul European într-un maraton al iei româneşti printre europarlamentarii care au fost cuceriţi de frumuseţea costumului popular produs cu pasiune şi pe care le găsiţi în magazinul virtual www.iioana.ro. Şi pentru că suntem în Anul Centenarului, fiecare ie purtată de europarlamentari a avut cusut pe ea logo-ul 100 România.

Unul dintre mândri purtători ai iei româneşti cu simbolul centenarului a fost preşedintele comisiei de Agricultură din Parlamentul European , polonezul Czeslaw Adam Siekierski.