Persoanele vârstnice sunt sărbătorite la Mioveni

Data de 1 octombrie este declarată ca fiind Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Este data la care fiecare dintre noi trebuie să- își ridice pălăria, în semn de respect și prețuire pentru toți cei care au reușit prin muncă lor să lase generațiilor actuale resurse naturale, școli, spitale, locuințe, știință, cercetare  și multe altele.

Primăria Mioveni, în semn de prețuire pentru persoanele vârstnice, organizează concursuri de preparat conserve menită să aducă zâmbetul pe buzele oamenilor, dar și sesiuni de testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale.

 Ca urmare, sâmbătă, 29 septembrie, în intervalul orar 08.00-10.00, la Centrul Cultural Educativ Mioveni sunt programate testări gratuite pentru măsurarea  tensiunii arteriale și glicemiei, iar duminică, 30 septembrie, de la ora 15.30, în centrul civic al orașului va avea loc concursul dedicat gospodinelor -„Recolta de Toamnă”.

Organizatorii vor premia „Cea mai buna zacuscă”, „Cele mai bune murături”,  și „Cele mai bune gemuri şi dulceţuri”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Pensionarilor „Viata Lungă”.