Simona Brătulescu despre problema urșilor: "Am cerut ordin de relocare și recoltare"

Vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș și lider al filialei județene a ALDE, Simona Brătulescu spune că s-a adresat de mult timp Ministerului Mediului pentru a se implica în rezolvarea problemei urșilor, care dau bătăi de cap turiștilor și locuitorilor din nordul Argeșului. Cel mai afectat obiectiv a fost vara aceasta Cetatea Poenari, unde accesul turiștilor a fost restricționat și permis doar în grup, cu escorta jandarmilor, la anumite ore, din cauza urșilor prezenți în zonă.

"Am cerut ordin de relocare și recoltare a urșilor la Ministerul Mediului. Ursoaica cu pui de la Cetatea Poenari nu putea fi împușcată și a fost relocată la peste 100 km distanță. Ordinul de recoltare era pentru un urs, care încă nu a fost împușcat", ne-a declarat Simona Brătulescu. Procedurile greoaie în ceea ce privește relocarea și recoltarea urșilor țin însă în proporție de 100% de Ministerul Mediului, autoritățile din Argeș făcând demersurile necesare pentru a ameliora problema.

"Problema urșilor a avut un impact negativ, a afectat și partea bugetară a Muzeului Județean (n.r. care administrează Cetatea Poenari), a creat și disconfort turiștilor", a declarat președintele CJ Argeș, Dan Manu.