Ministrul Transporturilor: “Sper ca la primăvară să deschidem șantierele pentru Pitești- Craiova”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova și premierul Viorica Dăncilă au declarat azi, la Craiova, că au fost desemnați câștigătorii pentru licitațiile pentru primele tronsoane din drumul expres Pitești-Craiova. Ministrul Transporturilor a spus că antreprenorii care au fost desemnaţi câştigători pentru contractele de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele I şi II din drumul expres Craiova - Piteşti prezintă garanţii în privinţa realizării la timp a lucrărilor. Ministrul a menţionat că este un termen de 10 zile în care pot fi depuse contestaţii.

"Astăzi, CNAIR a desemnat câştigătorii pentru cele două tronsoane de autostradă despre care a vorbit doamna prim-ministru, este vorba de două companii care, din punctul meu de vedere, prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp. Vom traversa o perioadă de 10 zile, conform noilor reglementări, în care ar putea să fie depuse contestaţii, însă este încurajator faptul că cele care au fost depuse deja la CNSC au fost respinse, astfel încât, după părerea mea, nu există premise ca procedura de atribuire a acestor contracte să se prelungească. Vom traversa iarna într-o perioadă în care cei doi antreprenori vor avea timp să facă proiectarea pentru aceste lucrări, ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă mai ales în zonele cele mai fierbinţi şi mă refer aici la Balş şi Slatina", a spus Şova.

Ministrul Transporturilor a menţionat că şantierele pentru construcţia celor două tronsoane ale drumului expres Craiova - Piteşti ar putea fi deschise în primăvara anului viitor.

"Este o zi plină de speranţă, sper ca la primăvara viitoare să putem deschide cele două şantiere şi cu cât mai repede cu atât mai bine pentru că banii europeni sunt şi aşteaptă să fie cheltuiţi, cel puţin cei 60 de kilometri, aproape 60 de kilometri din întregul obiectiv de 121 de kilometri să fie finalizaţi cu rapiditate", a afirmat Şova.

Tronsonul 1 are o lungime de 17,7 km (km 0+000 - km 17+700 şi are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita judeţului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 - km 57+550) si are ca punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.