Iohannis: “Învățământul tehnic este una dintre principalele componente ale unui sistem educaţional conectat la piaţa muncii”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost azi la Iași, unde a participat la deschiderea anului universitar. Președintele a subliniat  că "învăţământul tehnic este, din multe puncte de vedere, una dintre principalele componente ale unui sistem educaţional conectat la piaţa muncii şi conectat la realităţile economice". Şeful statului a declarat, în cadrul unei festivităţi prilejuite de aniversarea a 205 ani de la înfiinţarea primei clase de inginerie în limba română, dar şi de deschiderea anului universitar la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", că "absolvenţii universităţilor tehnice sunt foarte căutaţi de marile companii" .

"Existenţa unei universităţi de acest profil constituie de multe ori un element care atrage investiţiile într-o regiune. Drept dovadă, marii poli de dezvoltare economică se concentrează în oraşele universitare precum Bucureşti, Cluj, Timişoara şi, da, din ce în ce mai mult, Iaşi", a afirmat Iohannis. Acesta a precizat, de asemenea, că "una dintre cele mai importante misiuni ale universităţilor este aceea de a genera idei noi".