Duster devine cea mai puternică Dacie din istoria firmei: 150 cp

Dacia Duster va fi disponibilă cu un nou motor pe benzină. Este vorba despre propulsorul de 1.3 litri TCe în versiuni de 130 CP și 150 CP. În plus, producătorul de la Mioveni anunță și un update pentru sistemul Media Nav Evolution: conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

La finalul anului trecut, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și Daimler au lansat un nou motor în cadrul familiei Energy TCe. Vorbim despre unitatea de 1.332 cmc care în prezent echipează o serie de modele din gama Mercedes-Benz și Renault.

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Dacia a anunțat că motorul de 1.3 litri TCe va fi disponibil în gama Duster. Fanii SUV-ului de la Mioveni vor putea comanda noul propulsor pe benzină în două versiuni. Prima dintre aceastea promite 130 CP la 5.000 rpm și 240 Nm începând cu 1.500 rpm. Cea de-a doua versiuni oferită pe noul Duster produce 150 CP la 5.250 rpm și 250 Nm începând cu 1.600 rpm. Indiferent de versiunea de putere aleasă, motoarele vor fi echipate cu un filtru de particule. Noile motorizări vor fi disponibile atât pe versiuni 4x2, cât și pe versiuni 4x4 (începând cu jumătatea anului viitor). Tot în cadrul Salonului Auto de la Paris, Dacia a anunțat modernizarea sistemului Media Nav Evolution. Noua versiune va fi disponibilă până la finalul anului curent și va integra Apple CarPlay și Android Auto. Prețul de comercializare rămâne la nivelul versiunii fără update.