Vezi cum va arăta și cât va costa noul pod peste Argeș!

Autoritățile din Argeș sunt hotărâte să realizeze un nou pod peste râul Argeș, fiind impulsionate și de presiunile făcute de reprezentanții Dacia- Renault, care au avut ocazia să vorbească și cu premierul Viorica Dăncilă la ultima sa vizită în județ. Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, primarul din Mărăcineni,Nicolae Dascălu și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, vor semna un protocol pentru implementarea proiectului privind realizarea unui nou pod peste râul Argeș. Aceștia au anunțat azi că, indiferent că va fi vorba de o variantă a DN73 sau de un Drum Județean, podul se va face.

“Suntem într-o situație critică cu aglomerarea din zona Podul Viilor, la orele de vârf se fac cozi de kilometri. Un nou pod peste Argeș ar rezolva situația în mare măsură”, a declarat primarul Piteștiului. Acesta a menționat că există 3 variante pentru execuția lucrării, studiul de fezabilitate urmând să se facă sub îndrumarea celor de la Ministerul Transporturilor.

Podul va face legătura dintre strada Depozitelor din Pitești și DN73, în punctul Lukoil, din Mărăcineni. Va avea 4 benzi de circulație și 520m lungime. În partea de jos se va realiza circulația pietonală și vor fi amenajate piste de biciclete, în timp ce deasupra vor circula mașinile. Valoarea estimată a proiectului este de 35 milioane de euro.