Primarul Ionică: "Am avut probleme deosebite cu piețele Găvana și Trivale, dar se lucrează"

Primarul Cornel Ionică spune că, în ciuda întârzierilor, constructorii lucrează la piețele Găvana și Trivale, care vor fi aduse în secolul al XXI-lea, urmând să ofere condiții foarte bune comercianților și clienților. În Trivale, lucrarea a stagnat din cauza unui conflict în instanță cu o parte dintre comercianți, care au eliberat foarte târziu unele magazine, iar în Găvana complexitatea lucrării i-a pus în dificultate pe cei doi constructori.

"Am avut probleme deosebite la reabilitarea piețelor Trivale și Găvana, au fost litigii în instanță. Dar nu moare nimeni, se lucrează", a declarat primarul Piteștiului.

În Trivale lucrează. asocierea S.C. ZEUS SA-S.C. SELCA S.A, valoarea contractului fiind de 3.268.257 lei inclusiv TVA. Pe parcursul execuției, la decopertări, s-a constatat ca aceasta construcție a fost construita haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără să aibă o structură de rezistenta , fapt care nu a putut fi relevant la sondările care au fost efectuate  pentru realizarea proiectului.  În urma expertizei existau 2 soluții: consolidarea spatiilor existente sau demolarea lor și ridicarea unora noi. S-a ales varianta mai puțin costisitoare, respectiv demolarea spatiilor existente, cu punerea în siguranță și a celor doua spații private aflate chiar în mijlocul celor existente. Situația a fost deblocată, lucrările fiind reluate.

 

În Găvana lucrează S.C. APARTAMENTUL S.A. cu subcontractant S.C. LUMIDA S.R.L.  În urma expertizei tehnice, s-au constatat fisuri în stâlpii de rezistență, fiind necesară o consolidare. Lucrările au întârziat din cauza acestui fapt. Valoarea contractului este de 4.594.143 lei inclusiv TVA. În prezent, constructorul  a demarat procedura pentru atribuirea lucrarilor de consolidare. Pentru reparații capitale terasă, luminatoare și scurgeri pluviale lucrează S.C. BRINCON SRL Brăila. Valoare contractului este 664.274 lei inclusiv TVA.