În lipsa autostrăzii, DN7 va avea 3 benzi pe încă 10 km pe Valea Oltului

Pentru că autostrada Pitești-Sibiu bate de ani de zile pasul pe loc, se pare că Guvernul are ca soluție reală pentru șoferi doar modernizarea DN7. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a anunțat azi că Drumul Naţional 7 de pe Valea Oltului va fi extins pe trei benzi, între localităţile Boiţa şi Veştem, pe o distanţă de zece kilometri, urmând să fie amenajat şi un pasaj subteran pentru pietoni la Tălmaciu, până în anul 2020. Investiţia este estimată la şapte milioane de euro.

"Vom continua proiectul celor trei benzi de pe Valea Oltului. Avem o variantă de a merge de la Boiţa, de la ieşirea din Boiţa spre Sibiu, până la intrarea în Tălmaci şi apoi se continuă de la ieşirea din Tălmaci până la giratoriul de la Veştem, aproximativ 10 kilometri. Luăm în calcul de asemenea şi un pasaj subteran în Tălmaciu, tocmai pentru a evita blocajele în trafic, sunt două treceri de pietoni acolo, care practic produc nişte blocaje în trafic, pe vreo doi - trei kilometri, ceea ce este foarte mult în orele de vârf. Şi atunci ne-am gândit la soluţia unui pasaj subteran, trecere practic pe sub DN, în zona centrală a Tălmaciului, pentru pietoni. Această investiţie costă aproximativ şapte milioane de euro, această lărgire, de la ieşirea din Boiţa, până la intrarea în Tălmaciu şi de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem", a declarat directorul CNAIR, Narcis Neaga, într-o conferinţă de presă.

Întrebat când ar putea fi gata această lărgire, Neaga s-a arătat optimist. "Din punctul meu de vedere, la sfârşitul anului viitor poate să existe această lărgire făcută", a spus șeful CNAIR.