Începe Sărbătoarea Toamnei Româno –Chineze la Muzeul Goleşti

Pe 6 octombrie e  mare sărbătoare la Muzeul Goleşti. Dacă anul trecut la Muzeul Goleşti s-a sărbătorit mustul, anul acesta,  serbările dedicate  toamnei au trecut graniţa şi au devenit fenomen internaţional. China, ţară cu tradiţie milenară în ceea ce priveşte celebrarea anotimpului bogăţiei s-a alăturat Muzeului Goleşti şi aşa a luat naştere Festivalul toamnei româno –chineze, manifestare deosebit de amplă şi care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la copii de doar câţiva ani şi până la seniori.

Începând cu ora 10.00, la Muzeul Goleşti încep manifestările dedicate bogăţiilor toamnei cu vernisajul unei expoziţii care cuprinde cele mai bune desene realizate de copii chinezi care au participat de-a lungul anilor la Concursul Internaţional de Pictură organizat de Muzeul Goleşti, dar va avea loc şi decernarea premiilor câştigătorilor din acest an a concursului.

Urmează vizita la standurile de produse agro alimentare tradiţionale şi apoi se anunţă începerea spectacolului. Până la ora 16.00 se vor derula momente muzicale ale artiştilor români şi chinezi, veţi ocazia să participaţi la celebrul dans al dragonului care însoţeşte cele mai importante  evenimente ale Chinei, demonstraţii de arte marţiale şi de medicină tradiţională chineză şi  dansuri tradiţionale româneşti.  Doina Argeşului va încânta publicul, ca de fiecare dată, cu un maraton muzical. În tot acest timp,  parcul Muzeului Goleşti va fi plin de produse agro-alimentare tradiţionale, iar pastrama va fi nelipsită din decor şi va fi însoţită de mustul dulce şi aromat obţinut din struguri româneşti .

Dacă bogăţia toamnei se strânge toată la Muzeul Goleşti şi distracţia va fi la ea acasă, căci fiecare vizitator se poate bucura de o plimbare cu calul sau cu trăsura, iar cei mici au la dispoziţie ponei şi parcul de aventură cu tiroliană, perete de căţărări şi tir cu arcul. Nu lipseşte nici popicăria. Aşadar, pe 6 octombrie, timp de 6 ore, distracţia, mustul dulce şi aromat, pastrama proaspăt friptă, mâncarea tradiţională şi produsele tradiţionale vă dau întâlnire la Muzeul Goleşti, la Sărbătoarea toamnei româno-chineze.