Olguța Vasilescu, contre cu pensionarii: “M-a deranjat comunicatul lor de ieri”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susține că Federaţia Pensionarilor Unirea este singura care a avut de comentat” asupra noului proiect de lege a pensiilor. Aproximativ 150 de reprezentanţi ai pensionarilor participă acum la un miting organizat de Federaţia Unirea în faţa Guvernului, principala revendicare fiind creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, din 2021. Acţiunea de protest este preconizată să se încheie în jurul orei 14:00. Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor "Unirea", a declarat că programul de guvernare al PSD a fost votat de pensionari în 2016 pentru că includea creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, însă acum guvernanţii s-au răzgândit.

"Sigur că am discutat cu reprezentanţii pensionarilor. M-a deranjat comunicatul de ieri al domnului Cojanu (Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor "Unirea"), care spune că de patru luni a încercat să aibă discuţii cu mine şi nu a reuşit. În data de 26 septembrie m-am întâlnit şi eu, şi vicepremierul Viorel Ştefan, şi preşedintele de la Casa Naţională de Pensii, şi mai mulţi angajaţi de la minister cu toate federaţiile de pensionari din România. A fost singura federaţie care a avut de comentat asupra acestei legi. Toate celelalte au spus că, dacă ar fi să iasă în stradă, ar ieşi să apere legea, pentru că 99% din ceea ce şi-au dorit pensionarii sau din ceea ce a ieşit din dezbaterea publică este în această lege şi că e o lege foarte bună, care dublează pensiile, deci nu este niciun motiv să aibă vreo supărare pe textul legii sau pe cei care l-au scris", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ea a menţionat, totodată, că le-a explicat pensionarilor că se va păstra prevederea referitoare la punctul de pensie, care să reprezinte 45% din salariul mediu brut, fără însă a fi raportată această prevedere la transferul contribuţiilor sociale.