Ministrul Agriculturii promite: "Vom mănca porc românesc de Crăciun"

Petre Daea, ministrul Agriculturii, susține că românii vor mânca la masa de Crăciun carne de porc românească, deoarece pesta a afectat doar o mică parte a producţiei autohtone. Totuși, peste 300.000 de porci au fost deja sacrificați din cauza pestei porcine. Ministrul Agriculturii a fost prezent azi la târgul produselor agroalimentare româneşti din parcul Izvor din Capitală.

Întrebat de jurnalişti ce le răspunde producătorilor de carne, care au spus, ironic, că şi porcul iberic este gustos, ministrul a afirmat că “nu vrea să facă glume”.  "Eu n-aş vrea să fac glume. Dacă dânşii sunt dispuşi pentru glume, eu nu sunt dispus pentru glume. Sigur că o să avem porcul românesc de Crăciun şi o să avem carne de porc la Crăciun, nu-i niciun fel de problemă. Chiar dacă am fost afectaţi, nu înseamnă că ne-am oprit din activitate, iar România nu se reduce la un număr de 230 de gospodării, câte sunt acum afectate", a spus Daea.

Acesta a completat spunând că a găsit sprijin din partea comisarului european pentru agricultură în lupta cu virusul pestei porcine.

"Avem veşti foarte bune. În comisarul Hogan  am găsit un ataşament deosebit faţă de problemele pe care le are România. El este mai român decât mulţi din această ţară. Ne susţine în sensul că ne dă banii şi ne susţine să facem mult mai multe, astfel încât să punem stăpânire pe acest nenorocit de virus care a ocupat o parte din Europa", a declarat Daea.