Managerul Centrului Cultural Ștefănești, amenințat de consilierii locali. Replica: "Îi dau în judecată!"

Doar 40.000 lei în plus au catadicsit consilierii locali din orașul Ștefănești să acorde Centrului Cultural, condus de Lavinia Năstase, din cei 100.000 lei ceruți. Deși în ultima lună aceasta a reușit să atragă la cursurile pe care le organizează peste 150 de copii, lipsa banilor pune în pericol activitatea instituției.

Pentru că a vrut să ia cuvântul înaintea punctului diverse de la ședința de joi seara, Lavinia Năstase a fost amenințată cu evacuarea forțată de președintele ședinței, George Luca, de al PAM. Replica gardianului, chemat să intervină ,a fost însă genială: "Nu mă subordonez Consiliului Local!"

Deși a obținut 10.000 lei din cursuri, Lavinia Năstase, care conduce Centrul Cultural Ștefănești din iulie, susține că bugetul nu-i ajunge nici să plătească salariile pentru luna viitoare. În aceste condiții, i-a amenințat pe cei din Consiliul Local că îi va da în judecată, pentru că nu respectă nici derularea programului minimal al instituției de cultură pe care o administrează.  Lavinia Năastase le-a vorbit consilierilro locali împreună cu contabila Centrului de Cultură, Maria Dorobanțu.

"Nu putem să ne autofinanțăm. Sunt copii din familii foarte sărace, au venit să se înscrie la cursuri cu căruța. Vă cer ca Centrul Cultural să aibă un patrimoniu: căminul de la Golești, de la Valea Mare... Nu se poate să mă lăsați fără bani. Mă obligați să vă dau în judecată, nu putem să ne luăm nici salariile", le-a spus Lavinia Năstase consilierilor.