Președintele Manu sare la gâtul transportatorilor: "Nu este corect!"

Așa-zisă grevă a transportatorilor de ieri a afectat foarte mulți români, aceștia fiind nemulțumiți de Ordinul ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere- aflat acum în dezbatere publică. Practic, prin acest ordin, ministerul vrea să dea o șansă și operatorilor noi de pe traseele interjudețene, care pot veni și cu o flotă de mașini mai nouă. Prevederile ordinului îi nemulțumesc însă pe reprezentanții firmelor de maxi-taxi care s-au obișnuit, de ani de zile, să nu aibă cine știe ce concurență.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care păstorește (cel puțin teroetic) transportul interjudețean de persoane, consideră că propunerea ministrului Lucian Șova este pertinentă, urmând ca și alte firme să aibă o șansă să opereze și să ofere pasagerilor condiții mai bune.

"Este nevoie de modificarea legii, în interesul cetățenilor. Dacă vreau să-mi fac o firmă nouă de transport, nu pot intra în piață. Iar asta nu este corect", a declarat Dan Manu. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, s-a arătat nemulțumit ieri că transportatorii au ales să protesteze, cel puțin o parte dintre ei. Acesta susține în continuare modificarea legii. "Acest proiect de ordin dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport. Acest ordin vizează îmbunătăţirea condiţiilor de confort pentru pasageri şi preţuri concurenţiale în piaţă. De asemenea, elaborarea acestui proiect de ordin, subliniez, prevede o deschidere a pieţei de transporturi rutiere de pasageri în România, lăsând libertatea oricărui transportator să aleagă dacă îşi doreşte să facă sau să nu facă un anume transport interjudeţean de pasageri”, a spus ministrul Șova.