Ford România caută să angajeze 1700 de oameni

Conducerea companiei Ford România a anunțat că se va întâlni săptămâna viitoare cu primarii localităţilor doljene aflate pe o rază de până la 35 km de Craiova pentru a-i informa că, în viitorul apropiat, vor demara angajările pentru producerea unui nou model, pentru care se vor crea 1.700 de locuri de muncă.

Anunţul a fost făcut, marţi, de către preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la Aeroportul din Craiova, unde a fost lansat proiectul "Există un erou în fiecare dintre noi", derulat de Rotary Club Craiova Probitas şi Ford Motor Company Fund, la care a fost prezent şi preşedintele Ford România, Ian Pearson. Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că pe 14 noiembrie va avea loc o întâlnire cu toţi primarii acestor localităţi care sunt invitaţi la Ford România, unde va avea loc o discuţie amplă pe acest subiect.

Ford România a anunţat în luna mai că va produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. Compania a precizat că detalii despre noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricaţie.