Drumul expres Pitești-Craiova se poate construi. Erbașu a renunțat la contestație

Firma Construcţii Erbaşu, condusă de argeșeanul Cristian Erbașu, a renunţat la contestarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 al Drumului Expres Piteşti- Craiova. Pentru că în cadrul licitaţiei nu au mai fost depuse şi alte contestaţii după anunţarea câştigătorului, CNAIR are undă verde la semnarea contractului pentru tronsonul 1 cu italienii de la Tirrena Scavi- care au venit cu o ofertă de 358 milioane lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat pe 1 octombrie câştigătorii licitaţiilor pentru construirea primelor două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti. Pentru tronsonul 1 a fost declarată câştigătoare oferta italienilor de la Tirrena Scavi, iar tronsonul 2, format din două loturi, a fost câştigat de către constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Dacă pentru tronsonul 2 nu au fost depuse contestaţii după anunţarea câştigătorului, în cazul tronsonului 1 a depus contestaţie pe 11 octombrie Construcţii Erbaşu, liderul Asocierii Construcţii Erbaşu SA - Vahostav SK as - Trameco SA. Pe 25 octombrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a constatat că firma omului de afaceri Cristian Erbaşu a renunţat însă la contestaţie.